Contact: Telefoon 0651850189    Email pieternel@wonderbewuste.nl

Skip to content

Optredens op maat

In mijn voorstellingen is dagelijksheid minder gewoon dan gewoonlijk. Door toevoeging van spel krijgt klassieke muziek nieuwe dimensies. Herkenbare situaties worden onverwacht onvanzelfsprekend.

Als zangeres sta ik voor vocale, meest klassieke muziek in een eigenzinnige, theatrale omgeving. Mijn voorstellingen kenmerken zich door een originele muziekkeuze in combinatie met een verrassende presentatie. In een poëtische stijl, genuanceerd en met humor wisselen momenten van intimiteit en uitbundigheid elkaar zonder schroom af.

Ik maak tegenwoordig vooral korte voorstellingen op verzoek. Deze vorm van muziektheater leent zich uitstekend voor de opluistering van presentaties, diners, openingen, symposia, verjaardagen, personeelsfeesten en ga zo maar door. In samenspraak met de opdrachtgever stel ik een programma samen dat nauw aansluit bij de beoogde gelegenheid. In vrijwel elke ruimte kan ik een geslaagd optreden verzorgen.

Reacties uit het publiek

……”In het lied van Satie (‘Je te veux’)  leek je wel op Anna Netrebko in ‘La Traviata’!…..

……”Jouw versie van ‘The Man I Love’ is mijn nieuwe favoriete vertolking van dit nummer!”…..

……”Ik heb er, geloof ik, zelfs een beetje van gedroomd.”…..

……”Van mij had het veel langer mogen duren. Prachtig gezongen, ik was regelmatig ontroerd door de stem en je expressie”……

……”Het was een enorme verrassing, niemand had zoiets bijzonders verwacht. Uw programma kwam over als een fleurig boeket, met veel verschillende warme kleuren en sferen. Ook heeft iedereen genoten van de buitengewoon hoge vocale en instrumentale kwaliteit. Er kwamen vele complimenten, ik zal u dan ook overal aanbevelen”……

……”Op de één of andere manier zat jouw naam direct in mijn hoofd toen ik dacht aan een openingsevenement. Je presentatie is ontwapenend en ook met veel expressie en kwaliteit. Die combinatie spreekt mij erg aan.”……

Over mij:

Pieternel van Amelsvoort (sopraan) volgde haar zangstudie aan het Utrechts Conservatorium bij Meinard Kraak en Henny Diemer. Bij haar afstuderen werd zij als ‘theaterpersoonlijkheid’ onderscheiden. Tijdens een operamasterclass bij Wilma Driessen werd haar op grond van haar oorspronkelijke voordracht en expressieve uitstraling de afh-prijs toegekend. Zij maakte drie eigen programma’s: Duet in klein Onbegrip, Losgezongen en Aangehecht en La Diva Commedia waarmee zij door het hele land optrad. In 2007 richtte zij Diva Dichtbij op, waarmee zij professionele zang binnenbracht in de langdurige zorg, waarbij contact en interactie met de toehoorders centraal staat. Dit initiatief groeide in 12 jaar uit tot een toonaangevende landelijke organisatie met meer dan 850 optredens per jaar en 19 professionele zangers.

Logo Muziektheaterprodukties Psych-K, Helend zingen en optredens op maat

Pieternel van Amelsvoort

PSYCH-KⓇ facilitator, zangeres, coach en trainer
website gemaakt door Lies Geven